30.11.06

Líders de grup

Ajax 0 - RCD Espanyol 2

En un escenari tan especial com l'Amsterdam Arena, l'Espanyol ha jugat una bona primera part. L'equip holandès ha tingut el control de la pilota però només ha arribat amb perill en un parell de xuts de falta. L'Espanyol també ha tingut dues ocasions de falta: en la primera, Luís García ha enviat la pilota ben alta i després Moha ha xutat desviat.
Al minut 34, després d'una galopada per la banda de Moha, ha arribat la pilota al cap del Rifle, que ha rematat al fons de la xarxa. Amb aquest resultat s'ha arribat a la mitja part.
La segona part ha estat com la primera: domini de l'Ajax i contraatacs perillosos de l'Espanyol.
Mentre l'àrbitre deixava jugar els dos equips que mostraven un joc dur, en Velasco i en Moisés han vist la targeta groga.
Al minut 71 en Valverde ha fet la primera substitució: ha entrat l'argentí Zabaleta per Luís García, i, sis minuts més tard, en Coro ha marcat un gran gol que donava tranquil·litat als pericos.
L'Ajax ha buscat el gol i mentre els blanc i blaus seguien tenint bones opcions per marcar, Eduardo Costa ha exercit de líder al mig del camp i la defensa, amb Velasco i Chica als laterals, ha estat infranquejable.
Després han entrat al camp Riera i De la Peña, el seu joc ha estat testimonial i han pogut gaudir d'uns minuts en un partit històric. A Amsterdam hi havia uns 600 seguidors pericos que en tot moment han fet costat a l'equip.

D'aquesta manera, els homes de Valverde ja queden líders de grup i han aconseguit una important victòria que els permet afrontar el pròxim partit de UEFA amb més tranquil·litat.

27.11.06

El Periódico de Catalunya

El passat 25 de novembre El Periódico de Catalunya va publicar a la secció de Gran Barcelona (pàgines 38 - 39) un reportatge sobre "El transport públic a Barcelona" on parlava dels nous autobusos nocturns i d'altres temes relacionats amb el transport a la ciutat. En una petita secció anomenada "Les opinions dels viatgers" es feien preguntes a diferents usuaris del nitbus sobre la qualitat del servei, el temps d'espera o el preu dels bitllets.
El que més em va sorprendre va ser veure un noi vestit de l'Espanyol en una de les fotos.

La meva pregunta és:
Com és que un diari com El Periódico de Catalunya, que normalment no tracta correctament a l'Espanyol, no dòna gaires notícies o fins i tot fa cas omís d'algunes informacions, publica una foto on surt un jove lluint la blanc i blava?

Potser el fotògraf és perico o el periodista és soci de l'Espanyol i posant aquesta foto donaven un toc de color blanc i blau al reportatge.

Espero les vostres hipòtesis i teories. També aprofito per felicitar al noi de la foto per ser de l'Espanyol i per la seva paciència mentre espera el nitbus.

El Periódico de Catalunya 25 - 11 - 2006

26.11.06

Punt d'infart

Real Betis 1 - RCD Espanyol 1

L’Espanyol ha fet un bon partit, a la primera part no ha creat gaires ocasions de gol i el Betis ha dominat, creant oportunitats clares de gol, que en Kameni s’ha encarregat de desfer, al minut 32 l’àrbitre ha xiulat penal en una jugada en que Kameni ha fet caure a Robert, el davanter del Betis ha transformat el penal i el porter camerunès ha vist la targeta groga. A partir d’aquest moment, el Betis ha jugat més relaxat i l’Espanyol ha buscat l’empat. Amb 1 a 0 han marxat els jugadors al vestuari i la segona part ha estat totalment diferent, els pericos han buscat el gol de l’empat amb un Tamudo molt incisiu i un De la Peña molt actiu, els blanc i blaus creaven ocasions i en Costa ha estat a punt de marcar en una jugada de córner. En Valverde ha buscat la reacció i ha donat entrada a Coro i Pandiani.

Finalment quan semblava que tot estava decidit, en Pandiani al minut 94 ha aprofitat un mal refús de la defensa bètica per empatar el partit.
Bon resultat que permet a l’Espanyol seguir puntuant i allunyar-se una mica més de la zona perillosa, també ha permès veure un nou gol salvador del Rifle Pandiani, que amb aquest gol ja suma 7 (entre lliga i UEFA) i només li queden 11 per aconseguir la xifra que va prometre a principis de temporada.

RCD Espanyol 5 - FC Barcelona 1

- Les noies han guanyat còmodament al FC Barcelona, amb un clar 5 a 1. L’Espanyol ha fet un molt bon partit i ha estat molt superior durant els 90 minuts de joc.
La jugadora més destacada ha estat Adriana que ha fet 3 gols, els altres 2 gols els ha marcat Sara Serna, també ha fet un gran joc Raquel Cabezón i la portera Cristina, que ha parat un penal.

24.11.06

Nit de gols a Europa

RCD Espanyol 6 - SV Zulte Waregen 2

Bogeria de gols a la UEFA, a la primera part el Zulte no ha fet res, i l’Espanyol s’ha passejat pel camp, amb un Coro molt incisiu i una parella de davanters com Luís García i Pandiani molt treballadors. Als vuit minuts de joc en Coro ha fet una gran jugada que ha acabat al fons de la porteria, cinc minuts després el Rifle amb un cop de cap impecable ha fet pujar el segon gol al marcador.
El gol dels belgues ha arribat en una badada defensiva i més tard, el tercer gol favorable a l’Espanyol, ha estat gràcies a un mal refús d’un defensa que s’ha fet el gol en pròpia.
Després en Riera ha caigut a l’àrea i l’àrbitre ha xiulat penal, en Luís s’ha encarregat de marcar des dels onze metres i posar el 4 a 1 al marcador.
Aquest resultat ha fet marxar als jugadors ben tranquils al vestuari.
A la segona part l’Espanyol ha sortit molt relaxat i el Zulte ha fet el segon gol aprofitant la mala sortida de Gorka en un córner. Després ha aparegut Luís Garcia per fer el cinquè gol, Valverde ha aprofitat el moment per donar descans a jugadors com De la Peña, Riera i Luís Garcia i han entrat al camp Eduardo Costa, Moha i Rufete.
Finalment i per arrodonir una nit de màgia europea en Pandiani ha rematat de manera oportuna un córner centrat per Moha.
Així l’Espanyol se situa líder de grup i en dos partits a la lligueta de la UEFA ja ha fet 8 gols.
El conjunt blanc i blau mai abans havia aconseguit marcar tants gols en un partit de competició europea, per tan ahir va ser una jornada històrica amb el 6 a 2.
Aquest resultat dóna certa tranquil·litat abans del partit de lliga contra el Betis, i el partit de UEFA de la setmana vinent contra l’Ajax.

Imatge del tercer gol blanc i blau

Pandiani va fer gol en aquest còrner, era el definitiu 6 a 2

23.11.06

Sortim al BiB

Desconeixia la possibilitat d’aparèixer al Blanc i Blau però avui, al llegir-lo, com faig cada dia he quedat sorprès al veure La Chatarra i un petit article fent referència al blog.
Ara em proposo fer un petit reportatge sobre el Degà de la premsa espanyolista, però tenint present que per fer-ho bé cal anar poc a poc.

La Chatarra apareix al BiB (23 - 11 - 2006)
Gràcies!

20.11.06

Grande Mauricio

Pochettino, ídol de tota una generació, estimat per l’afició, identificat i compromès amb l’Espanyol, salvador de l’equip en els moments més delicats i perico de tot cor.
Mauricio Roberto Pochettino Trossero va néixer a Murphy (Argentina 2 - 3 - 1972) i va començar la seva carrera esportiva al Newell’s Old Boys on va debutar la temporada 1988 - 1989.
La temporada 94 - 95 va fitxar per l'Espanyol i aviat es va convertir en un jugador fonamental per a l’equip i un dels més estimats per l’afició, la seva entrega als colors el van convertir en un ídol pels pericos.

En total el jugador argentí ha disputat 275 partits i ha marcat 13 gols com a espanyolista, és el jugador estranger que més vegades ha vestit la blanc i blava i ja és un històric del nostre club.

Pochettino amb Maradona

Entre la temporada del seu debut, la 88 - 89 i la temporada 1992 - 1993 va jugar un total de 158 partits i va marcar 8 gols amb el conjunt argentí.
L’Espanyol va apostar fort per ell i la temporada 94 - 95 en Pochettino ja vestia de blanc i blau, era un dels jugadors clau en el projecte de Camacho.

Temporada 05 - 06 11 partits 0 gols

Ben aviat es va identificar amb els colors i va esdevenir el nou ídol de l'afició, era un jugador carismàtic i va connectar amb la grada, era un perico més

Un jove Pochettino atenent a un petit seguidor perico al vell camp de Sarrià la temporada 95 - 96

El jugador estranger amb més partits jugats (275) sempre es va mantenir com un líder a l'eix de la defensa. Amb l'Espanyol ha disputat 23693 minuts.

Després de fer-li un gol al FC Barcelona a la final de la Copa Catalunya, l'Espanyol va guanyar per 1 a 5

Tot i jugar de central en Mauricio també feia gols, en va fer 13 amb l'Espanyol

El seu primer títol amb l'Espanyol, la Copa del Rei 2000

Al seu palmarès hi ha 2 Torneos Apertura (90 i 92) i 2 Torneos Clausura (91 i 92) amb Newell’s, també té una Intertoto amb el PSG i 2 Copes del Rei (2000 i 2006) aconseguides amb l’Espanyol.

La temporada 2000 - 2001 va marxar a França

D'aquesta manera deixava enrere 7 temporades en les quals havia defensat els colors blanc i blaus.

A la lliga francesa va estar 4 temporades i va jugar 90 partits fent 6 gols, a més, amb el PSG va guanyar la Intertoto i va ser finalista de la Copa de la lliga.

La temporada 2000 – 2001 va marxar al Paris Saint Germain en el mercat hivernal de fitxatges i després d’un parell de temporades va anar al Girondins.

El partit del centenari entre l'Espanyol i la selecció Argentina, va fer que en Mauricio s'enfrontés amb el seu estimat equip

Pochettino amb Batistuta i Samuel en un partit del Mundial 2002

L’any 2002 va jugar el mundial de Corea i Japó, sent titular en els 3 partits que va disputar la seva selecció.

Ha estat internacional amb la selecció d’Argentina en vint ocasions i ha fet 2 gols. El seu debut amb l’albiceleste va ser al març de l’any 1999.

La temporada 2003 – 2004 l’Espanyol estava molt malament a la lliga, un munt de derrotes i una situació molt delicada, però en Pochettino va arribar cedit i l‘equip va començar a aixecar el vol i va aconseguir la permanència en l’últim partit de la temporada, la seva aportació a l’equip va ser molt important i al final de temporada en Mauricio es va quedar.

A l'Espanyol va portar el dorsal 5 entre les temorades 94 - 95 i la 00 - 01 i també en la seva úlima temporada la 05 - 06. Els anys 03 - 04 i 04 - 05 va portar el número 6.

Pochettino va tornar per salvar a l'equip

Pochettino i Toni després de la salvació davant el Real Murcia CF, la trempera perica era incontrolable

Era un dels jugadors importants del vestuari

Defensant la samarreta de l'Espanyol va ser expulsat en 13 ocasions

Sempre va ser el líder de la defensa, al seu costat un munt de jugadors del planter han anat creixent com a futbolistes

La segona Copa amb l'Espanyol

Tot i no jugar aquell partit, en Mauricio va ser un jugador fonamental per assolir el títol.

El Sheriff es dirigeix als pericos des de la Generalitat després de guanyar la Copa

Líder de l'equip i amic de la grada va escriure una carta oberta a l'afició uns dies abans del decisiu partit davant la Real Sociedad en que demanava el suport dels espanyolistes.

Carta de Mauricio Pochettino

"Después de tantos años en el Espanyol, en el cual he aprendido a sentir como un perico más los colores blanquiazules, llega un día trascendental en la historia de nuestro querido club.
Por suerte, casi siempre he vivido más momentos buenos que malos, y esta noche se vuelve a repetir la historia de hace dos temporadas. En la campaña 2003-04 califiqué el partido ante el Murcia como de los dos o tres encuentros cruciales que había jugado hasta entonces con esta camiseta. Ahora vuelvo a utilizar ese calificativo para definir el compromiso de hoy. Si aquella vez logramos todos juntos la victoria y, como consecuencia, la salvación, esta noche tenemos que volver a crear la magia de hace dos años que nos llevó a conquistar la permanencia."

Finalment es va aconseguir la permanència amb un el gol de Coro en l'últim minut de partit.

El dia de la seva despedida va dir "Éste es el club de mi vida"

A final de la temporada 05 - 06 Pochettino es va acomiadar, no va poder contenir les llàgrimes i se'n va anar parlant meravelles del club on havia crescut com a futbolista i on s'havia sentit estimat sempre.

Llàgrimes d'un perico el dia de la seva despedida

Des del dia de la seva retirada ha rebut moltes mostres d'afecte per part de l'afició, i ha rebut l'homenatge que mereixia.

La gent de Pericos Online també va fer un homenatge al 5

El president Dani li entrega la insignia d'or i brillants del club

La Curva Jove es despedeix del jugador tot recordant la seva samarreta

La llegenda del Sheriff de Murphy ha fet gaudir a tota una afició, a tot un sentiment blanc i blau, que veien en aquest jugador una persona que per sobre de tot sentia i estimava els colors.

QUE BUENO QUE VINISTE!

GRÀCIES PER TOT MAURICIO!

Patiment i 3 punts

RCD Espanyol 3 - Athletic Club Bilbao 2

Partit molt intens, amb una primera part caracteritzada pel joc poc ofensiu dels dos conjunts i pel cúmul de despropòsits arbitrals. L’equip ha sabut jugar contra els elements i ha practicat un bon futbol. L’ensurt del partit l’ha donat el jove Chica, que en una jugada desafortunada ha caigut amb el cap a terra de manera espectacular, el jugador ha estat atès i ha seguit jugant, tot i patir un esquinç cervical.
Mentre, l’àrbitre seguia assenyalant faltes en contra de l’Espanyol i era molt permissiu amb la duresa de la defensa basca. Els homes d’Ernesto Valverde han tingut un parell d’ocasions per marcar, i en Luís García ha estat objecte d’un claríssim penal que l’àrbitre no ha volgut veure.
A la mitja part l’afició ha acomiadat a l’home del xiulet i els seus dos assistents amb una gran esbroncada.
Als 2 minuts de la represa l’àrbitre no ha dubtat en assenyalar un penal de Jarque que el jugador del Bilbao Yeste ha transformat.
L’Espanyol ha sabut reaccionar i al minut 53 en Tamudo ha aprofitat una llarga passada de Rufete per fabricar l’empat, als 6 minuts de marcar aquest gol, en Tamudo ha tornat a marcar gràcies a una bona centrada de Moisés, el conjunt perico s’avançava al marcador i buscava el tercer gol, que donés tranquil·litat a l’equip.
Però ha tocat patir i els de San Mamés han empatat el partit després d’un mal refús de Kameni que Aduriz ha aprofitat.
L’equip lluny de resignar-se a empatar una altra vegada ha seguit buscant el gol i en Valverde ha donat entrada a Coro i Pandiani, l’equip no acabava de trobar el gol tot i crear bones oportunitats i en el temps d’afegit una centrada de Riera des de la banda dreta ha estat rematada de manera impecable pel Rifle Pandiani que ha fet embogir a l’afició espanyolista.

Després de 6 empats seguits ha arribat la segona victòria de la temporada i els jugadors i el mateix Valverde afronten carregats de moral i confiança el pròxim partit.

Volem destacar el retrobament de dos vells coneguts de l’afició espanyolista, el jugador de l’Athletic Ismael Urzaiz i el preparador de porters Macario Meléndez. Els 2 havien jugat al nostre club, Urzaiz ho va fer la temporada 95 - 96 i Meléndez a la dècada dels 80.