20.11.06

Grande Mauricio

Pochettino, ídol de tota una generació, estimat per l’afició, identificat i compromès amb l’Espanyol, salvador de l’equip en els moments més delicats i perico de tot cor.
Mauricio Roberto Pochettino Trossero va néixer a Murphy (Argentina 2 - 3 - 1972) i va començar la seva carrera esportiva al Newell’s Old Boys on va debutar la temporada 1988 - 1989.
La temporada 94 - 95 va fitxar per l'Espanyol i aviat es va convertir en un jugador fonamental per a l’equip i un dels més estimats per l’afició, la seva entrega als colors el van convertir en un ídol pels pericos.

En total el jugador argentí ha disputat 275 partits i ha marcat 13 gols com a espanyolista, és el jugador estranger que més vegades ha vestit la blanc i blava i ja és un històric del nostre club.


Pochettino amb Maradona

Entre la temporada del seu debut, la 88 - 89 i la temporada 1992 - 1993 va jugar un total de 158 partits i va marcar 8 gols amb el conjunt argentí.
L’Espanyol va apostar fort per ell i la temporada 94 - 95 en Pochettino ja vestia de blanc i blau, era un dels jugadors clau en el projecte de Camacho.

Pochettino amb Raducioiu l'any en que els dos van arribar al club

Els seus números a la lliga

Temporada 94 - 95 34 partits 0 gols
Temporada 95 - 96 39 partits 4 gols
Temporada 96 - 97 37 partits 3 gols
Temporada 97 - 98 35 partits 2 gols
Temporada 98 - 99 26 partits 0 gols
Temporada 99 - 00 29 partits 1 gol
Temporada 00 - 01 15 partits 2 gols
Temporada 03 - 04 21 partits 1 gol
Temporada 04 - 05 27 partits 1 gol
Temporada 05 - 06 11 partits 0 gols

Ben aviat es va identificar amb els colors i va esdevenir el nou ídol de l'afició, era un jugador carismàtic i va connectar amb la grada, era un perico més

Un jove Pochettino atenent a un petit seguidor perico al vell camp de Sarrià la temporada 95 - 96

El jugador estranger amb més partits jugats (275) sempre es va mantenir com un líder a l'eix de la defensa. Amb l'Espanyol ha disputat 23693 minuts.

Després de fer-li un gol al FC Barcelona a la final de la Copa Catalunya, l'Espanyol va guanyar per 1 a 5

Tot i jugar de central en Mauricio també feia gols, en va fer 13 amb l'Espanyol

El seu primer títol amb l'Espanyol, la Copa del Rei 2000

Al seu palmarès hi ha 2 Torneos Apertura (90 i 92) i 2 Torneos Clausura (91 i 92) amb Newell’s, també té una Intertoto amb el PSG i 2 Copes del Rei (2000 i 2006) aconseguides amb l’Espanyol.

La temporada 2000 - 2001 va marxar a França

D'aquesta manera deixava enrere 7 temporades en les quals havia defensat els colors blanc i blaus.

A la lliga francesa va estar 4 temporades i va jugar 90 partits fent 6 gols, a més, amb el PSG va guanyar la Intertoto i va ser finalista de la Copa de la lliga.

La temporada 2000 – 2001 va marxar al Paris Saint Germain en el mercat hivernal de fitxatges i després d’un parell de temporades va anar al Girondins.

El partit del centenari entre l'Espanyol i la selecció Argentina, va fer que en Mauricio s'enfrontés amb el seu estimat equip

Pochettino amb Batistuta i Samuel en un partit del Mundial 2002

L’any 2002 va jugar el mundial de Corea i Japó, sent titular en els 3 partits que va disputar la seva selecció.

Ha estat internacional amb la selecció d’Argentina en vint ocasions i ha fet 2 gols. El seu debut amb l’albiceleste va ser al març de l’any 1999.

La temporada 2003 – 2004 l’Espanyol estava molt malament a la lliga, un munt de derrotes i una situació molt delicada, però en Pochettino va arribar cedit i l‘equip va començar a aixecar el vol i va aconseguir la permanència en l’últim partit de la temporada, la seva aportació a l’equip va ser molt important i al final de temporada en Mauricio es va quedar.

A l'Espanyol va portar el dorsal 5 entre les temorades 94 - 95 i la 00 - 01 i també en la seva úlima temporada la 05 - 06. Els anys 03 - 04 i 04 - 05 va portar el número 6.

Pochettino va tornar per salvar a l'equip

Pochettino i Toni després de la salvació davant el Real Murcia CF, la trempera perica era incontrolable

Era un dels jugadors importants del vestuari

Defensant la samarreta de l'Espanyol va ser expulsat en 13 ocasions

Sempre va ser el líder de la defensa, al seu costat un munt de jugadors del planter han anat creixent com a futbolistes

La segona Copa amb l'Espanyol

Tot i no jugar aquell partit, en Mauricio va ser un jugador fonamental per assolir el títol.

El Sheriff es dirigeix als pericos des de la Generalitat després de guanyar la Copa

Líder de l'equip i amic de la grada va escriure una carta oberta a l'afició uns dies abans del decisiu partit davant la Real Sociedad en que demanava el suport dels espanyolistes.

Carta de Mauricio Pochettino

"Después de tantos años en el Espanyol, en el cual he aprendido a sentir como un perico más los colores blanquiazules, llega un día trascendental en la historia de nuestro querido club.
Por suerte, casi siempre he vivido más momentos buenos que malos, y esta noche se vuelve a repetir la historia de hace dos temporadas. En la campaña 2003-04 califiqué el partido ante el Murcia como de los dos o tres encuentros cruciales que había jugado hasta entonces con esta camiseta. Ahora vuelvo a utilizar ese calificativo para definir el compromiso de hoy. Si aquella vez logramos todos juntos la victoria y, como consecuencia, la salvación, esta noche tenemos que volver a crear la magia de hace dos años que nos llevó a conquistar la permanencia."

Finalment es va aconseguir la permanència amb un el gol de Coro en l'últim minut de partit.

El dia de la seva despedida va dir "Éste es el club de mi vida"

A final de la temporada 05 - 06 Pochettino es va acomiadar, no va poder contenir les llàgrimes i se'n va anar parlant meravelles del club on havia crescut com a futbolista i on s'havia sentit estimat sempre.

Llàgrimes d'un perico el dia de la seva despedida

Des del dia de la seva retirada ha rebut moltes mostres d'afecte per part de l'afició, i ha rebut l'homenatge que mereixia.

La gent de Pericos Online també va fer un homenatge al 5

El president Dani li entrega la insignia d'or i brillants del club

La Curva Jove es despedeix del jugador tot recordant la seva samarreta

La llegenda del Sheriff de Murphy ha fet gaudir a tota una afició, a tot un sentiment blanc i blau, que veien en aquest jugador una persona que per sobre de tot sentia i estimava els colors.

QUE BUENO QUE VINISTE!

GRÀCIES PER TOT MAURICIO!

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies per fer-nos arribar aquestes perles de la vida del nostre estimat Mauricio. Les fotografies molt bones. Aquest ja el tinc com un blog de refència.

Emilio ha dit...

Que buen trabajo sobre el sheriff de Mhurphy.

Anònim ha dit...

El reportatge del Pochettino magnìfic i la foto amb el petit seguidor molt bonica.

Anònim ha dit...

Como te has currado el reportaje! Te he puesto un enlace desde mi blog (el de www.sergifidalgo.com), en la parte de enlaces pericos. Aunque mi blog sea de todo un poco, si te apetece enlazarlo ya sabes... Iré entrando en tu página, porque está interesante. También he hecho una referencia, por si a alguien le pica la curiosidad.

Enhorabuena!

Anònim ha dit...

Molt bon article, però per possar-li una pega, el cumpleanys d'en Mauricio Roberto Pochettino Trossero es el día 2-3-1972 i no el 2-4-1972, ja m'agradaría que fos Aries.

Guim ha dit...

Mire, gràcies per la teva correcció.
A mi també m'agradaria que en Poche fos aries...jeje.

Anònim ha dit...

Yo recuerdo un gol de Pochettino contra el Tenerife en Sarrià.
Marcó el gol haciendo una plancha con el pie en los últimos minutos de partido y el árbitro lo dio por válido. Que grande nuestro Poche!

Spitfire ha dit...

Felicitats per l'article... és boníssim i molt emotiu. De nou, gràcies a Poche per tot el que va fer defensant els nostres colors.

Anònim ha dit...

Ara mateix són 822 visites i augmentan!! qui t'ho hagués dit fa un parell de mesos!

Realment aquest reportatge és molt bo i esta molt currat, segur que són moltes hores buscant informació. Són aquests resportatges que comporten tant d'esforç i temps, els que mostren que hi ha passió pel nostre club, que la gent es preocupa de veritat i ho viu.

"Animús" perico!
Ptnts!

Anònim ha dit...

Jo a la tornada d'un partit al camp del Compostela, vaig tener la sort d'ocupar un seient al seu costat al avió de tornada (1 a 1) i puc assegurar-vos que vaig gaudir de una molt agradable conversació. Es tan bona persona com gran jugador.

Maresmenc

Anònim ha dit...

Maresmenc desde avui, t'envejo i no saps quant!!!!!!

Josep Maria ha dit...

¡ Felicitats ! Avui surts, Guim, al Bib, per el teu blog recordant la Chatarra. Bon recull de fotos de Mauricio, necesitem jugadors amb Sentiment Perico, que lluitin i defensin amb honradesa i professionalitat els nostres colors.