20.11.06

Patiment i 3 punts

RCD Espanyol 3 - Athletic Club Bilbao 2

Partit molt intens, amb una primera part caracteritzada pel joc poc ofensiu dels dos conjunts i pel cúmul de despropòsits arbitrals. L’equip ha sabut jugar contra els elements i ha practicat un bon futbol. L’ensurt del partit l’ha donat el jove Chica, que en una jugada desafortunada ha caigut amb el cap a terra de manera espectacular, el jugador ha estat atès i ha seguit jugant, tot i patir un esquinç cervical.
Mentre, l’àrbitre seguia assenyalant faltes en contra de l’Espanyol i era molt permissiu amb la duresa de la defensa basca. Els homes d’Ernesto Valverde han tingut un parell d’ocasions per marcar, i en Luís García ha estat objecte d’un claríssim penal que l’àrbitre no ha volgut veure.
A la mitja part l’afició ha acomiadat a l’home del xiulet i els seus dos assistents amb una gran esbroncada.
Als 2 minuts de la represa l’àrbitre no ha dubtat en assenyalar un penal de Jarque que el jugador del Bilbao Yeste ha transformat.
L’Espanyol ha sabut reaccionar i al minut 53 en Tamudo ha aprofitat una llarga passada de Rufete per fabricar l’empat, als 6 minuts de marcar aquest gol, en Tamudo ha tornat a marcar gràcies a una bona centrada de Moisés, el conjunt perico s’avançava al marcador i buscava el tercer gol, que donés tranquil·litat a l’equip.
Però ha tocat patir i els de San Mamés han empatat el partit després d’un mal refús de Kameni que Aduriz ha aprofitat.
L’equip lluny de resignar-se a empatar una altra vegada ha seguit buscant el gol i en Valverde ha donat entrada a Coro i Pandiani, l’equip no acabava de trobar el gol tot i crear bones oportunitats i en el temps d’afegit una centrada de Riera des de la banda dreta ha estat rematada de manera impecable pel Rifle Pandiani que ha fet embogir a l’afició espanyolista.

Després de 6 empats seguits ha arribat la segona victòria de la temporada i els jugadors i el mateix Valverde afronten carregats de moral i confiança el pròxim partit.

Volem destacar el retrobament de dos vells coneguts de l’afició espanyolista, el jugador de l’Athletic Ismael Urzaiz i el preparador de porters Macario Meléndez. Els 2 havien jugat al nostre club, Urzaiz ho va fer la temporada 95 - 96 i Meléndez a la dècada dels 80.