23.2.07

A vuitens!

RCD Espanyol 2 - AS Livorno Calcio 0

Tot i que el partit d'avui no era a porta tancada l'estadi no tenia gaire públic.
Després de parlar amb uns supporters del Liverpool (que anaven amb roba de l'Espanyol) i explicar que significa ser perico a Barcelona han sortit els jugadors al camp, i mentre jo cantava l'himne i enlairava la meva bufanda blanc i blava aquests seguidors del Liverpool intentaven entonar alguna frase semblant a "Jo t'estimo Espanyol". Hem estat fent conya una estona i els i he dit que el nostre himne era semblant al seu "You'll never walk alone".
Ja quan la pilota s'ha posat en joc hem gaudit tots del partit, el Livorno ha tingut un parell de bones ocasions que en Gorka s'ha encarregat de desfer i l'Espanyol ha contestat amb un bon cop de cap de Pandiani.
Més tard ha arribat el gol perico, quan en una jugada de còrner la pilota ha passat fins el segon pal on estava sol en Lacruz, que amb un suau cop de cap ha enviat la pilota dins de la porteria.

Aquest gol ha posat l'eliminatòria molt i molt complicada al conjunt italià que tot i així ho seguit intentant mentre la seva afició (uns 2000 tifosi) l'esperonaven en tot moment.
L'Espanyol dominava i el Livorno es resignava a intentar-ho sense éxit.

S'han viscut moments un xic avorrits i la grada ho ha aprofitat per iniciar el càntic "Espanyol oe oe!" mentre des de l'altre banda responien de la mateixa manera, amb aquesta i altres cançons dedicades al Liverpool s'ha arribat a la mitja part.

Durant el descans he seguit conversant amb els seguidors anglesos mentre em preguntaven si estava content de la victòria del Liverpool davant el Barça.
Jo els hi he dit que si i que esperava que a Anfield els i marquessin un parell de golets més (com a mínim).

La segona part s'ha iniciat amb un gol als 2 minuts, un autèntic golàs d'en Coro que ha engaltat un xut bestial i ha posat el 2 a o al marcador. L'eliminatòria estava ja decidida i en Valverde ha aprofitat per fer canvis i ha donat entrada a Ito, més tard a Moha i finalment a Jonatâs.

L'equip ha seguit creant perill i el Livorno ha mostrat la seva duresa i el seu joc brut. Al minut 77 l'àrbitre ha expulsat a César per donar-li un cop de colze a Chica i hi ha hagut una picabaralla amb alguns jugadors.

El partit ja entrava en la recta final i després d'una gran jugada del Rifle Pandiani en Jonatâs ha fet gol, però el linier ha senyalat fora de joc i l'home del xiulet no l'ha donat per vàlid el golet del brasiler.
Els tifosi italians han començat a cantar "Espanyol a 2a división" i nosaltres ho hem aprofitat per riure i dir "Ciao Livorno ciao" i acomiadar també als nostres jugadors amb una ovació per la magnífica trajectòria que porten en aquesta copa de la UEFA.
Finalment ens hem despedit dels amics del Liverpool i ens hem desitjat sort per seguir endavant en la UEFA i la Champions respectivament.

Ara ens espera el Maccabi Haifa i seguir somiant amb Glasgow.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Recordo aquella UEFA del 88 i als primers partits erem pocs els assistents. Esperem que la propera eliminatòria aquest maleït estadi de Montjuïc presenti una millor entrada. Quines ganes tinc de marxar a Cornellà-El Prat.

Anònim ha dit...

Glasgow queda molt lluny. La gent s'emociona massa.

Emilio ha dit...

Tampoco tanto Farago. En un avión, en 3 / 4 horas te plantas allí. ^_^