25.2.07

Anem a més

CA Osasuna 0 - RCD Espanyol 2

L'Espanyol ha demostrat avui la seva autoritat al Reyno de Navarra i encadena d'aquesta manera la seva tercera victòria consecutiva a la lliga.
El partit 100 de Valverde com a entrenador ha començat bé, i als 12 minuts en Jonatâs ha fet una jugada magnífica i ha donat una gran assistència perquè en Coro fes el primer gol.
Amb 0 a 1 al marcador l'Espanyol ha jugat ben tranquil i l'Osasuna no ha creat gens de perill i quan Milosevic s'apropava a l'àrea Jarque, Torrejón i Lacruz s'encarregaven de refusar el perill.

En Lacruz (que avui ha jugat de lateral) ha fet un bon partit i ha disposat d'un parell de bones ocasions que el porter del conjunt navarrès ha aturat sense problemes.

La 2a part ha començat amb un Osasuna més ofensiu i amb l'Espanyol molt ben plantat al camp. L'ex-espanyolista Juanfran ha tingut la ocasió més clara del seu equip quan ha xutat des de lluny i Kameni ha desviat a còrner. Però aquesta jugada no ha posat la por al cos del pericos que tot seguit han tingut una gran ocasió: passada llarga i precisa de Jonatâs que Tamudo no ha pogut acabar desprès de fer una cursa d'uns 30 metres. Després de perdonar aquesta ocasió en Tamudo ja no ha perdonat més i a la jugada següent ha marcat un esplèndid gol. El 23 perico ja suma 107 gols i s'apropa a la xifra històrica de Marañón.
Ha entrar al camp Eduardo Costa substituint a Jonatâs, que avui ha jugat molt bé.
El partit ja estava sentenciat i ha arribat el torn de l'àrbitre, que també ha volgut ser protagonista. En una jugada en que el davanter Soldado ha donat una forta puntada de peu al pit de Jarque l'àrbitre ha mostrat la targeta groga (al local de la penya on estava veient el partit s'ha comentat que si la jugada hagués estat al revés el color de la targeta seria ben diferent).
Uns minuts més tard, en una jugada al mig del camp, en Jarque ha donat una empenta a Juanfran i l'àrbitre ha mostrat la targeta vermella al central de Sant Boi.
Després d'aquest descarat error de l'home del xiulet l'Espanyol ha hagut de modificar l'esquema tàctic i ha entrat en David García i més tard en Pandiani. En els últims minuts els blanc i blaus s'han tancat a l'àrea i els de Pamplona penjaven pilotes pels seus homes d'atac.
Finalment, quan més apretava Osasuna (tot i no crear molt de perill) l'àrbitre ha xiulat el final del partit.
3 punts i la zona europea més aprop. Avui ha destacat l'onze perico que comptava amb 6 jugadors del planter (Jarque, Torrejón, Chica, Coro, Tamudo i David García més tard).

JUVENIL CAMPIÓ!

Avui el conjunt entrenat per Oscar Perarnau s'ha proclamat campió de lliga a 5 jornades del final. El partit jugat al Feliu i Codina davant la Damm ha començat amb un domini aclaparador dels blanc i blaus que han començat molt forts en atac i sòlids en defensa. Després d'inquietar a la defensa local amb grans jugades d'equip i algun xut de falta ha arribat el gol que necessitava l'equip i després d'una magnífica paret en Xavi García ha marcat el primer gol del partit.

Imatge del primer gol perico

Més tard, amb una jugada semblant l'Espanyol ha aconseguit el segon gol, gràcies a una bona combinació entre Xavi García i Jesús Berrocal. Amb els 0 a 2 s'ha arribat a la mitja part.
Després del descans la Damm ha sortit amb molta empenta i ha començat a portar perill a la porteria d'Isaac, semblava que l'Espanyol estava una mica dormit.
El porter perico ha fet aturades de mèrit, i després de rebutjar dos xuts ben difícils un jugador del conjunt local ha posat el peu i ha enviat la pilota al fons de la xarxa.
Aquest gol ha fet despertar als nois del juvenil que s'han tornat a posar les piles i han marcat gràcies a un inspirat Xavi Garcia. Amb 1 a 3 al marcador s'ha arribat al final del partit i els jugadors han cel·lebrat la victòria que els permet aconseguir la Lliga 2 anys després.

En plena eufòria han aprofitat per fer saltar pels aires al seu entrenador i cantar allò tan típic de "Campeones campeones oe oe oe" i també s'han sentit altres càntics com "¿Dónde estan los biletes? Lalalala!" La festa ha continuat al vestuari amb el cava i els pocs pericos presents al camp del barri d'Horta hem marxat molt contents en veure que la cantera puja fort.