30.11.06

Líders de grup

Ajax 0 - RCD Espanyol 2

En un escenari tan especial com l'Amsterdam Arena, l'Espanyol ha jugat una bona primera part. L'equip holandès ha tingut el control de la pilota però només ha arribat amb perill en un parell de xuts de falta. L'Espanyol també ha tingut dues ocasions de falta: en la primera, Luís García ha enviat la pilota ben alta i després Moha ha xutat desviat.
Al minut 34, després d'una galopada per la banda de Moha, ha arribat la pilota al cap del Rifle, que ha rematat al fons de la xarxa. Amb aquest resultat s'ha arribat a la mitja part.
La segona part ha estat com la primera: domini de l'Ajax i contraatacs perillosos de l'Espanyol.
Mentre l'àrbitre deixava jugar els dos equips que mostraven un joc dur, en Velasco i en Moisés han vist la targeta groga.
Al minut 71 en Valverde ha fet la primera substitució: ha entrat l'argentí Zabaleta per Luís García, i, sis minuts més tard, en Coro ha marcat un gran gol que donava tranquil·litat als pericos.
L'Ajax ha buscat el gol i mentre els blanc i blaus seguien tenint bones opcions per marcar, Eduardo Costa ha exercit de líder al mig del camp i la defensa, amb Velasco i Chica als laterals, ha estat infranquejable.
Després han entrat al camp Riera i De la Peña, el seu joc ha estat testimonial i han pogut gaudir d'uns minuts en un partit històric. A Amsterdam hi havia uns 600 seguidors pericos que en tot moment han fet costat a l'equip.

D'aquesta manera, els homes de Valverde ja queden líders de grup i han aconseguit una important victòria que els permet afrontar el pròxim partit de UEFA amb més tranquil·litat.