14.10.09

Ens fem veure

Un del fet distintiu de ser de l'Espanyol és identificar-se fàcilment amb la imatge del perico. Tots (o casi tots) simpatitzem amb la figura que ens representa, molts de nosaltres de ben segur que tenim o hem tingut algn d'aquests animalets a casa i estic convençut que molts de nosaltres li hem posat el nom d'algún jugador. Oi? De fet, jo he tingut més d'un periquito i tots han portat noms de jugadors. Des de Tamudo, Arteaga a Coro i Valdo.

També és important la imatge que ha creat el club des de fa uns anys amb la imatge tan estilitzada del perico. Una imatge que es pot veure enganxada als cotxes, motos, cascs, carpetes i molts altres llocs. Barcelona n'està plena. Sense anar més lluny l'altre dia a la Diagonal anava amb el meu pare en moto i parats en un semàfor hi havía en filera 4 motos, inclosa la del meu pare, i les 4 motos portaven el distintiu del perico, algunes fins i tot al casc. És una manera senzilla i discreta de fer veure a tothom i cridar als quatre vents que som de l'Espanyol. L'altre dia a la universitat vaig veure una noia amb la carpeta plena de periquitos. També he vist taxis amb l'enganxina i fins i tot algún camió lluïnt la nostra simpàtica mascota. Cada vegada són més els que porten aquests adhesius i la cosa no ha de parar.
Per això des d'aquí encoratjo a tothom a que posi un periquito a la seva vida i se senti orgullós de pertànyer a la gran família blanc i blava.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Fins i tot al cotxe i a la moto porto un tap amb l'escut de l'Espanyol que guareix la vàlvula de l'aire de la roda. El perico és més transgressiu i menys formal que l'escut. Article encertat. Quasimodo

andreaa ha dit...

si,gràcies a aquest logotip podem portar el perico a tot arreu; desde l'escola fins a la mateixa Diagonal, tant en una carpeta com en un camió..gran idea la del perico com a mascota..és l'icone que ens representa i amb el que ens sentim representats, i ben maco que és..que hi ha equips que es creuen molt importants però que no tenen ni mascota..xd jo també he tingut periquitos..qui no? :)

Guim ha dit...

Quasimodo:

Ets un home d'extrems. Vigila no et fotin els taps de les vàlvules. Com vegin que hi portes l'escut trigaràn ben poc en fotre-te-les.

Andreaa:

Si. Hi ha equips sense mascota i sense uns valors com els nostres. Jejeje! Una abraçada!

Emilio ha dit...

Es muy guapo este perico. Sin duda, uno de los grandes aciertos del club en merchandising en los últimos años.

Un saludo Guim.

Albert Olivé ha dit...

Enorgulleix veure el periquito enganxat als cotxes o motos. Per aquí a la zona on visc no s'en veuen gaires, però quan en veus un, el somriure et ve a la cara perque saps que dins el cotxe hi ha algu com tu.

Jo no hi porto l'enganxina, però ja fa un parell d'anys que al retrovisor del cotxe i enganxat amb una ventosa hi porto un periquito de peluix.

Tot Montmeló ha dit...

Jo la duc al cotxe, al mòbil, i a tot arreu on hi ha prou espai per enganxar-la. És un honor portar-la i quan en veus una altra se t'obren els ulls com cosa dolenta. És un vici... i m'encanta!