29.10.09

El paper de la dona en el món del futbol

Avui la meva amiga Anna estva inspirada i m'ha passat un text que ha escrit amb il·lusió i ganes. Aquí us el deixo perqué pogueu gaudir de les seves paraules. Gràcies Anna!

El paper de la dona en el món del futbol

La dona forma part del món del futbol de manera inherent. Font de vida, d’inspiració i d’espiritualitat té la fortuna de poder tenir fills amb l’ajuda de l’home, evidentment. Però la mare és qui el porta a dins i el lligam amb els seus fills és més estret.
D’un temps cap aquí cada cop són més les dones que s’han aficionat al futbol, i, concretament a l’Espanyol. De fet, som un dels equips amb més sòcies de la lliga. El futbol femení ocupa ara un lloc important en el nostre club i són diverses les presidentes de penyes blanc-i-blaves. Tot això és una mostra de normalitat en la nostra societat ja que fa anys això hagués estat un fet totalment impensable.
Les dones periques són apassionades, fanàtiques, enteses en el món del futbol; ja no es mira el comentari futbolístic d’una dona com una cosa d’estar per casa sinó que es respecta i se li té tota la consideració que es mereix.
Però encara hi ha camps on el paper de la dona és inexistent: en el camp de la directiva poques dones hem vist (Anna Maria Fusté o Julia Garcia-Valdecasas -ACS-); tampoc veiem dones fisioterapeutes, àrbitres, entrenadores, caps de premsa, etc, etc. I és que el mon del futbol ha passat de ser un àmbit estrictament masculí a un terreny on la dona té un paper important i l’ha de seguir tenint amb total normalitat.
És cert que els jugadors són homes però han nascut mitjançant una dona, tenen dona, germanes, filles, tietes, etc.

Aprofitant aquests dies on s’ha recolzat la campanya contra el càncer de mama aprofito per fer aquest escrit i agrair totes les dones anònimes que han contribuït a fer l’Espanyol, si cap, més gran.
Gràcies Anna Maria Fusté, Julia García-Valdecasas (ACS), Maria Bosch i tota una llarga llista de dones que també han posat el seu granet de sorra.

I com diu un dels eslògans del 75è aniversari: Visca l’Espanyol i la mare que ens va parir!!!!!

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Guim, no és més que una petita ajuda. Gràcies per mantenir el blog viu i amb articles realment emotius. Amb gent com tu l'Espanyol no desapareixerà mai. Gràcies per ser com ets i per ser un perico exemplar. Un petó. Anna

Anònim ha dit...

Buen articulo Anna. Gracias a todos por hacer crecer a nuestro club. David

Anònim ha dit...

L'Anna m'ha racomanat aquest blog i la veritat es que esta molt be. L'article m'ha portat molts records perque tens tota la rao. l'himne tambe podria dir d'avies a netes en noble nissaga. salutacions guim i endavant amb la teva tasca. Sergi Farell

Anònim ha dit...

Plas, plas, plas Anna! Bona recomanació de blog. Endavant guim. Mònica

Anònim ha dit...

es un tema que no es toca mai i que es molt important. felicitats a tos dos. seguiu aixi. gracies, pericos.

Anònim ha dit...

Ben segur que l'Àngel Rodríguez, en Roca, Aballí i altres van poder fundar l'Espanyol perquè al darrera tenien unes mares que els hi donaven suport. Aquest suport que ens donen mares i esposes a l'igual que deus fer tu. Anna, un article fresc, viu i diferent. Gràcies a la Chatarra per acollir col·laboracions de qualitat. Enhorabona per a tots nosaltres.
Quasimodo

Anònim ha dit...

Olé!!! Blog ben parit amb articles de qualitat. Visca l'Espanyol!! Enric

Anònim ha dit...

felicidades a los dos por la parte que os toca. Anna, por el articulo y Guim por mantener un blog perico. Adelante. SIEMPRE ESPAÑOL!!!

Anònim ha dit...

Hola Guim. Et felicito pel blog i pels articles. Espero que duri molt de temps per seguir llegint articles. això es fer espanyolisme. moltes gracies, Anna i Guim. Quina parella de perikos!! Montse

Tot Montmeló ha dit...

Molt bé!