16.1.07

Jogo Perico

RCD Espanyol 3 – Corporació d’expoliadors de la cultura i l’esport de Catalunya 1

Gran partit de l’Espanyol, la fe perica ha pogut contra la prepotència culé. El país s’ha despertat alegre després de veure com la imposició babaugrana perdia contra el sentiment blanc i blau.

Els homes de Valverde han fet un partit complet i a la mitja hora de partit han aconseguit el primer gol de la nit. La jugada la ha iniciat Tamudo que s’ha desempallegat de Puyol i ha deixat la pilota a peus de Luís García, que de manera hàbil ha enviat la pilota al fons de la xarxa. El conjunt fundat per un suïs ha tingut alguna ocasió però la defensa de l’Espanyol (amb 3 canterans) ha desfet el perill. En Giuly vivia en el fora de joc i els liniers deixaven fer al pigmeu francès. L’àrbitre xiulava el que Ronaldinho volia i els jugadors de l’Espanyol resistien gràcies a la seva força i als ànims d’una grada entregada en tot moment.

Durant la primera part La Curva ha iniciat una sèrie de càntics que recordaven els favoritismes de la federació amb el Bar$a i altres temes musicals destinats a recordar que Catalunya és més que un club. A la mitja part l’afició ha aprofitat per deixar reposar la gola mentre esperaven amb neguit l’inici del segon temps.
A la segona part l’equip culé ha començat dominant i Saviola ha fet un gol al minut 60 que igualava el marcador.
L’afició no s’ha vingut avall i ha seguit esperonant als jugadors que han tornat a agafar les regnes del partit, fins que al minut 65 una magnífica centrada del canterà Sergio Sánchez ha estat rematada de manera impecable per Tamudo.
Aquest gol ha posat dels nervis a Frank Raijart que ha trencat d’un fort cop de puny un tros de plàstic de la seva banqueta, segurament ha copiat aquest comportament dels aficionats babaugranes que van deixar el mobiliari ciutadà malmès durant les celebracions incíviques que van fer la temporada passada.
La grada i els jugadors seguien practicant el Jogo Perico i Ronaldinho seguia protestant i fent gestos perquè l’àrbitre xiules faltes inexistents. El criteri arbitral ha estat nul i els jugadors pericos veien targeta groga per qualsevol tonteria, mentre que els carnissers com Motta, Belleti, Márquez i companyia anaven fent de les seves.
Al minut 67 ha sortit en Pandiani i ha tingut bones ocasions per marcar, tot i que s’ha trobat amb aturades molt encertades de la ballarina Valdés. Al minut 78 ha sortit Jonatâs que tornava a l'equip després de molt temps.

Mentre la grada no defallia ni un segon en animar als seus i en un moment del partit s’han vist pancartes que recordaven a Frederic Rouquier, el jove seguidor de l’Espanyol que va ser assassinat per radicals del Bar$a.

El partit entrava en la seva recta final i l’Espanyol contraatacava molt bé i en una d’aquestes jugades ha arribat el tercer gol. En Rufete ha marcat i la grada ha embogit, era un deliri col·lectiu que demostrava que 22 collons poden més que 200 milions de pressupost i que l’Espanyol és un sentiment i no una imposició.
D’aquesta manera l’Espanyol mira la zona noble de la classificació i es mostra ferm per assolir els seus objectius.

Aquesta victòria ens permet començar la setmana amb un somriure i així no haurem de suportar al company de feina pesat, a l’amic de classe torracollons o al corcó del cunyat que fa les típiques bromes sense gràcia. Visca l’Espanyol!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Quin partit el d'ahir! I pel que he llegit, vas poder disfrutar de l'ambientazo d'ahir de la Curva! Ara, a disfrutar de la setmana... que això no passa casa dia!

"Esta hinchada está loca, que gran equipo, el Espanyol! por eso les digo a todos, los que no entienden de esta pasión... esta hinchada está loca..."
Salutacions Guim!

Anònim ha dit...

Hola Guim.
Fa molt temps que no ens veiem eh?

Carai noi, he rigut molt amb la teva crónica del derbi, i m'he quedat paralitzat al veure que el teu Blog ha sortit en el diari BiB i en l'AS.

Salutacions

Anònim ha dit...

Demà aniré a treballar ben tranquil!

Anònim ha dit...

Nos han alegrado la semana. ¡A ver si continua la racha!

Un saludo Guim!

Anònim ha dit...

Deuen estar ben emprenyats els amics d'en laporta, el villar i el sanchez arminio. Gràcies Espanyol.

Anònim ha dit...

Corporació d’expoliadors de la cultura i l’esport de Catalunya!!

hahaha! Que bona, Guim! Del més graciós i alhora punyent que he llegit aquests dies!

Fou sensacional el derbi de dissabte. Espero que tots plegats en prenguessim nota i ens adonessim que, junts i conscients, podem guanyar a qui sigui.

El "jogo perico" ja és aquí. Que els nostres somnis l'acompanyin fins als més grans èxits.

Felicitats per la vitalitat d'aquest espai i, endavant, tots plegats, amb la blogosfera perica.

A reveure i visca l'Espanyol!

XS