25.1.10

De penals i robatoris

Fa dies que volía escriure sobre aquest tema però he estat enfeinat, com vaig dir la setmana passada, i no tenía el temps suficient per posar-m'hi. Ara ja em veig gairebé obligat a fer un article sobre el tema arbitral perquè s'està arribant a uns extrems exageradament indignants.

El partit d'ahir va ser un cúmul de despropòsits arbitrals, l'àrbitre va xiular amb un criteri nul i totalment dirigit. Entenc que els àrbitres són humans i es poden equivocar, ho entenc i intento posar-me en la pell d'un àrbitre i la dificultat que han de tenir al decidir en segons una jugada que pot canviar el decurs del partit, però quan veig segons quins comportaments em resulta impossible creure que s'equivoquen de manera no intencionada.

Necessito arguments per creure que s'equivoquen, però és que els mateixos àrbitres em donen motius suficients per creure que en totes aquestes polèmiques hi ha una intenció molt clara i és perjudicar a l'Espanyol (desconec el motiu, però álguna cosa hi ha perquè no és normal).
Veig jugades exactament iguals per part de l'equip contrari i el jugador rival no veu sancionada la seva acció, quan ho fa un jugador dels nostres no només li assenyalen la falta, també veu targeta groga. Quin criteri fan servir els àrbitres?

Som l'únic equip de primera divisió al qual no li han xiulat cap penal a favor. I llavors surt algún il·luminat i diu "Si no s'ataca és més probable que no et xiulin penal" i jo replico "Com? En tots els partits que portem de lliga no ens han fet cap penal perquè ataquem poc?".

Ahir però es va veure que això va més enllà d'errors puntuals. L'Espanyol va estar jugant 2 minuts amb 10 jugadors al camp ja que un cop va sortir Moisés Hurtado lesionat l'àrbitre no va deixar entrar a Jordi Amat (¿?). Que algú m'expliqui perquè no el deixaven entrar. Es que no ho entenc, de debò. No ho puc entendre i em bull la sang quan veig com en la majoría de partits els senyors del xiulet fan alguna de les seves.

En fi, que no vull parlar més d'aquest tema perquè hi podría estar hores i hores.

13.1.2007 RCDE 3 Barça 1. Imatge del senyor del xiulet fent de les seves.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Realment són molt dolents els àrbitres. Deuen veure les actuacions del suís Bussaca per arbitrar l'Espanyol. No hi ha altre explicació.
Quasimodo

Jaume21 ha dit...

Quasimodo: Hi ha una altre explicació a part d'aquesta:

També pot ser que el Far$a soborni els arbitres perque vagin en contra nostre, perque l'Iturraldez de merda se li nota el plumero.

Anònim ha dit...

Tens tota la raó quan dius que els àrbitres són molt dolents, però realment tota la culpa de la trajectòria que portem la tenen ells? Respecto l'opinió de tothom però crec que s'estan cometent moltes errades i que ens hauriem de mirar més el melic...Esperem que hi hagi tres equips pitjor que nosaltres...Una abraçada

Tot Montmeló ha dit...

Com ja ens tenen acostumats, els àrbitres se'n riuen de nosaltres tant a casa com a fora. El President ha dit que de què serviria queixar-se formalment, que després seria pitjor, ja que t'anirien en contra... En contra? Encara més? Vinga, va, que pitjor no ho poden fer, posats en el pitjor, jo em quedo descansat i bé.

Guim ha dit...

Quasimodo: En Bussaca ha estat designat millor àrbitre del 2009. Quina vergonya!

Jaume21: Crec que els àrbitres porten sota de la samarreta negre una del Bar$a... jejeje!

Anònim: Per una part penso que els àrbitres són dolents, però quan veig segons quines decisions no penso això...penso directament que són uns ***** de ****.
És evident que no estem jugant el millor futbol i que fora de casa no puntuem, però entre 6 i 8 punts més crec que els podriem tenir i segur que estariem tots més tranquils. Malauradament els àrbitres s'han encarregat de treure'ns aquests punts que podriem haver aconseguit.

Història i tradició: Exacte. Una bona queixa. Anar a la RFEF i demostrar amb un video tot el que ens han tret aquest any. No entenc com al Villar, Sánchez Arminio, Rubinós Pérez i companyia no els hi cau la cara de vergonya. Són una colla de desgraciats!

I per acabar d'arrodonir la cosa. Avui al AS surten unes declaracions de Rubinós Pérez dient que ho té molts clar i era penal. Quina vergonya!

Albert Olivé ha dit...

Guim tu mateix ho dius, i jo intento fer-me a la idea de que són humans i es poden equivocar, tot d'aquell partit hi ha jugades com la del penal on crec que hi ha premeditació igual que quan va perdonar la segona groga a Borja Valero si no recordo malament.
Però el que no es pot tolerar és l'ho del canvi o diguem tu si has vist en algun altre camp un linier entrant cinc metres dins el camp per donar la pilota a un equip perque saqui el saque de banda; això va passar en aquest partit quan anavem guanyant 1 - 0.
Fins el pebrots!!!!!

Anònim ha dit...

Trobem a faltar activitat en aquest bloc.
Quasimodo