27.2.07

El somni de Glasgow

Des de la meravellosa UEFA 88 que l'Espanyol no arribava a vuitens d'aquesta competició europea i ara, 19 anys després tornem a estar il·lusionats i seguim somiant amb la possibilitat d'arribar a Glasgow.

Aquest és un breu resum del que s'ha aconseguit fins ara:

FC Artmedia Bratislava 2 - RCD Espanyol 2
En el partit jugat a Eslovàquia l'Espanyol va fer un partit dolent i va empatar a 2 amb gols de Riera i Pandiani. Es va lesionar greument en David Garcia.
RCD Espanyol 3 - FC Artmedia 1
Tot i jugar malament l'Espanyol es va imposar amb un gol de Coro i 2 del Rifle Pandiani.

Una vegada superada l'eliminatòria davant d'aquest feble rival esperava la lligueta amb equips durs com Ajax o Sparta.

Sparta Praga 0 - RCD Espanyol 2
L'equip de Valverde no estava tenint bons resultats a la lliga ia la UEFA va aconseguir canviar la situació, a Praga es van imposar per 0 a 2 amb gols de Luís Garcia (de penal) i Riera. El partit va servir per veure el debut de Julián López de Lerma.

RCD Espanyol 6 - SV Zulte Waregen 2
Aquest partit va servir per mostrar la fermesa de l'Espanyol a Europa. El 6 a 2 davant el modest Zulte va significar la major golejada dels blanc i blaus a la UEFA. Els gols els van aconseguir Coro, Pandiani (2), Luís García (2) i un gol en pròpia de la feble defensa belga.


Ajax Amsterdam 0 - RCD Espanyol 2
Impecable partit jugat a l'Amsterdam Arena. Amb una actuació estelar de tot l'equip i magnífics gols de Pandiani i Coro que permetien classificar a l'Espanyol per a jugar els setzens de final.
Aconseguir guanyar a l'Ajax va esperonar als homes de Valverde que van començar a creure en les seves possibilitats i a mostrar el seu joc eficaç, els habituals suplents (com Lacruz, Velasco, Costa...) van aprofitar les oportunitats i tant l'equip com l'afició ja començaven a somiar amb Glasgow.


RCD Espanyol 1 - FK Austria Wien 0
Partit de tràmit que va servir per que Pandiani marqués un gol més i per seguir invictes a Europa. En aquest partit va debutar el jove del filial Àngel i va tornar a l'onze inicial en David García que no jugava des del partit davant l'Artmedia a Bratislava.


Després de fer una lligueta extraordinària amb un balanç de 4 victòries amb 11 gols a favor i 2 en contra va tocar a setzens el Livorno.

AS Livorno Calcio 1 - RCD Espanyol 2
El partit a porta tancada va permetre a Pandiani sumar un gol més i entrar a la història de l'Espanyol com el jugador amb més gols en competició europea defensant els colors de l'Espanyol. L'altre gol el va fer Moha en una magnífica jugada individual.
RCD Espanyol 2 - AS Livorno Calcio 0
Partit fàcil i còmode per l'Espanyol que es va avançar amb un gol de Lacruz i a la segona part va rematar la feina amb un golàs de Coro.


Ara a vuitens ens espera el difícil Maccabi Haifa i mentres seguirem somiant amb les terres d'Escòcia.

Glasgow ens espera!

25.2.07

Anem a més

CA Osasuna 0 - RCD Espanyol 2

L'Espanyol ha demostrat avui la seva autoritat al Reyno de Navarra i encadena d'aquesta manera la seva tercera victòria consecutiva a la lliga.
El partit 100 de Valverde com a entrenador ha començat bé, i als 12 minuts en Jonatâs ha fet una jugada magnífica i ha donat una gran assistència perquè en Coro fes el primer gol.
Amb 0 a 1 al marcador l'Espanyol ha jugat ben tranquil i l'Osasuna no ha creat gens de perill i quan Milosevic s'apropava a l'àrea Jarque, Torrejón i Lacruz s'encarregaven de refusar el perill.


En Lacruz (que avui ha jugat de lateral) ha fet un bon partit i ha disposat d'un parell de bones ocasions que el porter del conjunt navarrès ha aturat sense problemes.


La 2a part ha començat amb un Osasuna més ofensiu i amb l'Espanyol molt ben plantat al camp. L'ex-espanyolista Juanfran ha tingut la ocasió més clara del seu equip quan ha xutat des de lluny i Kameni ha desviat a còrner. Però aquesta jugada no ha posat la por al cos del pericos que tot seguit han tingut una gran ocasió: passada llarga i precisa de Jonatâs que Tamudo no ha pogut acabar desprès de fer una cursa d'uns 30 metres. Després de perdonar aquesta ocasió en Tamudo ja no ha perdonat més i a la jugada següent ha marcat un esplèndid gol. El 23 perico ja suma 107 gols i s'apropa a la xifra històrica de Marañón.
Ha entrar al camp Eduardo Costa substituint a Jonatâs, que avui ha jugat molt bé.
El partit ja estava sentenciat i ha arribat el torn de l'àrbitre, que també ha volgut ser protagonista. En una jugada en que el davanter Soldado ha donat una forta puntada de peu al pit de Jarque l'àrbitre ha mostrat la targeta groga (al local de la penya on estava veient el partit s'ha comentat que si la jugada hagués estat al revés el color de la targeta seria ben diferent).
Uns minuts més tard, en una jugada al mig del camp, en Jarque ha donat una empenta a Juanfran i l'àrbitre ha mostrat la targeta vermella al central de Sant Boi.
Després d'aquest descarat error de l'home del xiulet l'Espanyol ha hagut de modificar l'esquema tàctic i ha entrat en David García i més tard en Pandiani. En els últims minuts els blanc i blaus s'han tancat a l'àrea i els de Pamplona penjaven pilotes pels seus homes d'atac.
Finalment, quan més apretava Osasuna (tot i no crear molt de perill) l'àrbitre ha xiulat el final del partit.
3 punts i la zona europea més aprop. Avui ha destacat l'onze perico que comptava amb 6 jugadors del planter (Jarque, Torrejón, Chica, Coro, Tamudo i David García més tard).


JUVENIL CAMPIÓ!


Avui el conjunt entrenat per Oscar Perarnau s'ha proclamat campió de lliga a 5 jornades del final. El partit jugat al Feliu i Codina davant la Damm ha començat amb un domini aclaparador dels blanc i blaus que han començat molt forts en atac i sòlids en defensa. Després d'inquietar a la defensa local amb grans jugades d'equip i algun xut de falta ha arribat el gol que necessitava l'equip i després d'una magnífica paret en Xavi García ha marcat el primer gol del partit.

Imatge del primer gol perico

Més tard, amb una jugada semblant l'Espanyol ha aconseguit el segon gol, gràcies a una bona combinació entre Xavi García i Jesús Berrocal. Amb els 0 a 2 s'ha arribat a la mitja part.
Després del descans la Damm ha sortit amb molta empenta i ha començat a portar perill a la porteria d'Isaac, semblava que l'Espanyol estava una mica dormit.
El porter perico ha fet aturades de mèrit, i després de rebutjar dos xuts ben difícils un jugador del conjunt local ha posat el peu i ha enviat la pilota al fons de la xarxa.
Aquest gol ha fet despertar als nois del juvenil que s'han tornat a posar les piles i han marcat gràcies a un inspirat Xavi Garcia. Amb 1 a 3 al marcador s'ha arribat al final del partit i els jugadors han cel·lebrat la victòria que els permet aconseguir la Lliga 2 anys després.



En plena eufòria han aprofitat per fer saltar pels aires al seu entrenador i cantar allò tan típic de "Campeones campeones oe oe oe" i també s'han sentit altres càntics com "¿Dónde estan los biletes? Lalalala!" La festa ha continuat al vestuari amb el cava i els pocs pericos presents al camp del barri d'Horta hem marxat molt contents en veure que la cantera puja fort.

FELICITATS CAMPIONS!

23.2.07

A vuitens!

RCD Espanyol 2 - AS Livorno Calcio 0

Tot i que el partit d'avui no era a porta tancada l'estadi no tenia gaire públic.
Després de parlar amb uns supporters del Liverpool (que anaven amb roba de l'Espanyol) i explicar que significa ser perico a Barcelona han sortit els jugadors al camp, i mentre jo cantava l'himne i enlairava la meva bufanda blanc i blava aquests seguidors del Liverpool intentaven entonar alguna frase semblant a "Jo t'estimo Espanyol". Hem estat fent conya una estona i els i he dit que el nostre himne era semblant al seu "You'll never walk alone".
Ja quan la pilota s'ha posat en joc hem gaudit tots del partit, el Livorno ha tingut un parell de bones ocasions que en Gorka s'ha encarregat de desfer i l'Espanyol ha contestat amb un bon cop de cap de Pandiani.
Més tard ha arribat el gol perico, quan en una jugada de còrner la pilota ha passat fins el segon pal on estava sol en Lacruz, que amb un suau cop de cap ha enviat la pilota dins de la porteria.

Aquest gol ha posat l'eliminatòria molt i molt complicada al conjunt italià que tot i així ho seguit intentant mentre la seva afició (uns 2000 tifosi) l'esperonaven en tot moment.
L'Espanyol dominava i el Livorno es resignava a intentar-ho sense éxit.

S'han viscut moments un xic avorrits i la grada ho ha aprofitat per iniciar el càntic "Espanyol oe oe!" mentre des de l'altre banda responien de la mateixa manera, amb aquesta i altres cançons dedicades al Liverpool s'ha arribat a la mitja part.

Durant el descans he seguit conversant amb els seguidors anglesos mentre em preguntaven si estava content de la victòria del Liverpool davant el Barça.
Jo els hi he dit que si i que esperava que a Anfield els i marquessin un parell de golets més (com a mínim).

La segona part s'ha iniciat amb un gol als 2 minuts, un autèntic golàs d'en Coro que ha engaltat un xut bestial i ha posat el 2 a o al marcador. L'eliminatòria estava ja decidida i en Valverde ha aprofitat per fer canvis i ha donat entrada a Ito, més tard a Moha i finalment a Jonatâs.

L'equip ha seguit creant perill i el Livorno ha mostrat la seva duresa i el seu joc brut. Al minut 77 l'àrbitre ha expulsat a César per donar-li un cop de colze a Chica i hi ha hagut una picabaralla amb alguns jugadors.

El partit ja entrava en la recta final i després d'una gran jugada del Rifle Pandiani en Jonatâs ha fet gol, però el linier ha senyalat fora de joc i l'home del xiulet no l'ha donat per vàlid el golet del brasiler.
Els tifosi italians han començat a cantar "Espanyol a 2a división" i nosaltres ho hem aprofitat per riure i dir "Ciao Livorno ciao" i acomiadar també als nostres jugadors amb una ovació per la magnífica trajectòria que porten en aquesta copa de la UEFA.
Finalment ens hem despedit dels amics del Liverpool i ens hem desitjat sort per seguir endavant en la UEFA i la Champions respectivament.

Ara ens espera el Maccabi Haifa i seguir somiant amb Glasgow.

19.2.07

1, 2, 3...botifarra de pagès!

RCD Espanyol 3 - RCD Mallorca 1

Abans de començar el partit, el vehicle del Team Muxú participant del Dakar ha donat la volta a l'estadi amb la bandera blanc i blava.

El d'avui era un partit important per allunyar-se de la zona baixa i deixar enrere al Mallorca. S'ha començat jugant amb el ritme que ha imposat el Mallorca, i els nostres només portaven perill a pilota aturada, primer en Moha ho ha intentat però la pilota ha sortit molt alta.

Més tard, en Tamudo ha provocat una falta a la frontal de l'àrea que en Luís García ha transformat en gol amb un xut impecable.

A partir d'aquest moment els homes de Valverde han deixat jugar als visitants. Al mig del camp en Jonatâs no funcionava i semblava que estigués pensant en el carnaval de Brasil. L'Espanyol ha seguit amb el seu passeig, fins que ha arribat el gol del conjunt balear, després d'una errada d'en Kameni i una gran galopada de Jonás.

Amb aquest resultat s'ha arribat al descans, i llavors els nens de l'escola de futbol de l'Espanyol han donat la volta a l'estadi, la cara d'alegria dels nens ha contagiat a la grada que ja somreia en veure el nou Jordi Lardín o el futur Tamudo. Després d'aplaudir als petits de la casa ha tocat soportar el joc poc creatiu del primer equip.

Entrada ja la 2a part en Coro ha estat a punt de marcar, però la pilota ha sortit fora. El partit necessitava un canvi (sobretot al mig del camp) i Valverde ha substituit a Jonatâs per Costa i Moha per Riera, més tard ha entrat en Pandiani. Només sortirt al camp en Costa ha deixat el seu segell al cap d'un rival i ha vist la targeta groga. Ha estat ben curiós, una falta de Costa i targeta, en canvi els defenses carnissers del Mallorca han repartit a tort i a dret i no han vist cap targeta.
El partit ha començat a ser blanc i blau quan en Riera ha col·locat una pilota als peus de Luís García i el 2 a 1 ha pujat al marcador.

Ja en temps de descompte ha arribat el gol d'Eduardo Costa, que ha engaltat de forma magnífica una pilota rebutjada. La cel·lebració del gol ha estat especial, mentre en Costa li dedicava a la seva família (tot fent butifarres), l'afició també s'enrecordava de la família del brasiler.

El partit ha acabat i l'Espanyol es situa en la novena posició, mirant de reüll la zona UEFA.

15.2.07

Avanti Espanyol!

AS Livorno Calcio 1 - RCD Espanyol 2

Gran partit dels blanc i blaus (avui de verd) que han jugat un partit molt seriós i segueixen amb pas ferm.
El Livorno ha començat dominant i els homes de Valverde arribaven poc a la porteria visitant però portaven molt de perill. Al minut 26 l'àrbitre ha xiulat penal a l'àrea italiani i Pandiani ho ha aprofitat per marcar el seu gol número 9 en aquesta UEFA.
Mentrestant els pocs aficionats pericos es deixaven la veu per animar als seus i posar una mica de caliu en el desangelat estadi del Livorno.
La segona part ha estat més del mateix, Pandiani i Coro han posat a prova al porter Amelia, fins que al minut 58 una bona jugada de Moha ha acabat al fons de la xarxa i el 0 a 2 donava més tranquil·litat a l'Espanyol.

A partir d'aquest moment han començat els canvis i Valverde ha donat entrada a Riera, Moisés i Luís García.
L'acomodament de l'Espanyol ha permés al Livorno aprofitar un còrner per marcar un gol que deixa l'eliminatòria oberta.
L'Espanyol espera el partit de tornada per guanyar i seguir somiant amb la UEFA, una competició que comença a il·lusionar a jugadors i afició.

13.2.07

Victòria fàcil

RC Celta de Vigo 0 - RCD Espanyol 2

Bon partit de l'Espanyol que ha aconseguit fer oblidar les dues últimes derrotes i ha sumat tres punts molt important per no despenjar-se a la classificació. A la primera part els homes de Valverde han disposat de bones ocasions i s'han avançat gràcies als errors defensius de la defensa gallega. En Luís García ha col·locat el primer gol al marcador.

La defensa blanc i blava ha mostrat una gran solidesa i Torrejón i Lacruz han estat a l'alçada de les circumstàncies en tot moment. La novetat ha estat el retorn de David Garcia de lateral i lluint el braçalet de capità.

A la segona part l'Espanyol ha seguit dominant totalment i ha aconsegut el segon gol després d'una gran triangulació entre Moha, Rufete i Pandiani. El partit ha cabat amb bones intervencions del camerunés Kameni i amb un Espanyol molt tranquil al terreny de joc. Els 3 punts donen tranquil·litat a l'equip i una bona dosi de moral per afrontar el partit de UEFA davant del Livorno.

6.2.07

La comunicació perica

Després de navegar per internet una estona he trobat un article d'un gran perico on parlava breument de la Comunicació Perica i on feia esment d'aquest blog.
Des d'aquí aprofito per encoratjar a tots els components de la blogosfera blanc i blava per seguir creant entre tots diversos punts on compartir els nostres sentiments i sensacions sobre l’Espanyol. Des de blogs com Sentiment Perico, Can Ràbia, Cuando la Pelota no Entra, Pericoscopio, El orgullo de Roger de Llúria, Universo Blanquiazul, i d'altres com Un pokito de todo, La vida es una tómbola, El pan de los pobres, Castaway's web, El blog de Xavi Salvatella, Miquelades i tots aquells que fan espanyolisme a la xarxa.

També hi ha webs interessants com El Rinconcito perico i el nou Rinconcito Perico Noticiero, Area perica, la web del club, Mas Espanyol o el gran referent a la xarxa: Pericosonline (ara amb programa de televisió inclòs). Fòrums com el de la Curva Jove, Pericos amb webs i tots aquells on el que realment val és la opinió espanyolista.
Els programes de ràdio segueixen vius i Javier de Haro, Rafa Aragón i tots els pericos que retransmeten la passió blanc i blava des de les ones radiofòniques ens permeten conèixer la actualitat del nostre Espanyol.


La premsa també es vesteix amb els nostres colors. Amb el BiB, que és el degà de la premsa espanyolista fins a la revista mensual de "La Veu de l’Espanyolista" passant per diaris esportius com el Marca, As o el 9 esportiu que aposten fort per nosaltres.


Tot això demostra que som un club que segueix viu, que resisteix i que no es deixa trepitjar.

Visca l'Espanyol!




A continuació l’article del que parlava a l’inici d’aquest post:

LA COMUNICACIÓ PERICA, EN MARXA

El món comunicatiu perico és cada dia més ric i variat. En els últims mesos ha nascut una nova revista mensual, La Veu, que ofereix un bon resum del que passa en el club; el programa de Javier de Haro té cada dia més durada; el portal Pericos on line ha fet una aposta per la televisió i emet un programa setmanal pel Canal Català; el diari AS continua apostant de valent per la informació espanyolista i s'ha convertit en el diari de referència de milers i milers de seguidors blanc-i-blaus i la publicació Blanc-i-blau continua viva, i amb força, i ha superat la greu crisi que va tenir fa uns mesos. A més, la web oficial del club és un autèntic portal informatiu, que s'actualitza diàriament i és una eina útil pels periodistes i pels seguidors pericos; cada dia hi ha més blogs espanyolistes a la xarxa, com el magnífic La Chatarra, i els programes radiofònics locals (Tarragona en Blanc i Blau i Llobregat en Blanc i Blau), són cada dia millors. Hem d'estar contents perquè tenim més eines comunicatives en mans de pericos que ens informen de la nostra realitat, sense distorsions.
Sergi Fidalgo.

4.2.07

Poden amb nosaltres

RCD Espanyol 1 - Real Zaragoza 2

El partit ha començat amb un minut de silenci pel President Vilà Reyes i en Dani Sànchez Llibre ha fet entrega d'un ram de flors a la vidua i d'una samarreta de l'Espanyol a la neta del difunt president.

Els homes de Valverde segueixen sense funcionar, davant del Zaragoza han sortit sense les idees clares i no han sabut aprofitar les seves opcions. El conjunt aragonès ha aprofitat les poques ocasions que ha tingut i mentres l'Espanyol ha desaprofitat les oportunitats de les que disposava. Marc Torrejón ha rematat un parell de vegades i la pilota no ha entrat per ben poc, també Tamudo ha rematat a porteria però la pilota ha acabat a còrner. El mig del camp no ha acabat de funcionar i ni Jônatas ni Eduardo Costa han pogut dirigir el joc de l'Espanyol. A la 2a part Costa ha perdut una pilota que ha acabat en un ràpid contratac del Zaragoza i que ha significat el primer gol visitant. Més tard els blanc i blaus han empatat el partit amb un gol de Luís Garcia, que ha estat un dels millors jugadors de l'Espanyol, però poc ha durat la alegria, ja que en la jugada següent els aragonesos han tornat a marcar aprofitant un error defensiu. Finalment 1 a 2 i l'Espanyol que encara no s'ha recuperat de l'ensopegada a Tarragona.
De moment sembla que l'equip aspira a la permanència i cal aconseguir els punts necessaris ben aviat per evitar patiments.

2.2.07

El derbi català en imatges

Aquí teniu una petita mostra del veritable derbi català.
El desplaçament de l'afició perica va estar molt bé, tot i alguns incidents l'animació per part blanc i blava va ser molt bona, la grada no va deixar d'animar en tot moment i va demostrar que per sobre de tot l'Espanyol és un sentiment.
Els jugadors no van estar a l'alçada de l'afició i els tres punts es van quedar a Tarragona, també ens vem deixar allí el nostre orgull, al veure com el cuer de primera divisió ens marcava 4 golets.
Malgrat tot seguirem amunt i avall animant al nostre Espanyol.


Gimnàstic de Tarragona - RCD Espanyol

Escalfant motors abans de la desfeta

Ave Cèsar, els pericos et saluden!

La gent de Tarraco i Barcelona units per la causa


La grada blanc i blava no va deixar d'animar en tot moment

Imatge del trist partit